Een oproep aan alle baanbrekende docenten!

Wil jij deel uitmaken van een groep leraren op (Nederlands en internationale) basisscholen die als eersten in Nederland lessen over computerwetenschappen en ‘computational thinking’ geven? Lees dan snel verder, want Stichting NewTechKids (stichting partner van NewTechKids) biedt een selecte groep docenten de zeldzame kans om GRATIS een trainingsprogramma, ter waarde van ruim 2.000 Euro, te volgen.

Het programma is speciaal ontwikkeld voor docenten met weinig of geen ervaring op het gebied van technologie-onderwijs of programmering-gerelateerde lessen. Het beoogt het begrip van de wetenschappelijke concepten die aan technologie ten grondslag liggen, te vergroten, teneinde leerlingen van 4-12 jaar oud te kunnen onderwijzen in dit domein.

In 5 trainingssessies, gegeven door Stichting NewTechKids, komen de onderliggende computerwetenschappen theorie, onderliggende pedagogie, verschillende lesmethoden en strategieën voor klassenmanagement aan bod. Gewapend met die kennis worden de deelnemers getraind om 5 computerwetenschap lessen die speciaal ontwikkeld zijn door Stichting NewTechKids, aan hun eigen leerlingen te kunnen geven.

Aanvragen zijn ontvangen van docent op de volgende scholen: OBS de Burght (Amsterdam), Basisschool de Fakkel (Utrecht), 10e Montessorischool de Meidoorn (Amsterdam), Laterna Magica (Amsterdam), de Blijberg Primary School (Rotterdam), OBS de Stap (Landsmeer), Basisschool de Brink (Amsterdam), and Hildebrand- van Loonschool (Amsterdam), American School of the Hague, International School of Delft, American International School of Rotterdam (AISR), International School Eindhoven (ISE), International School of Amsterdam (ISA), Amsterdam International Community School (AICS), and International Primary School Almere. 

Vraag hier deelname aan!