Fall 2022 Thursday Aft. Bootcamp: 8-12 Years (10 workshops)

Let op: deze bootcamp staat open voor alle kinderen die in Amsterdam Oost wonen.

THEME: Around the World in 6 Weeks (with Robots)

Tijdens deze NewTechKids naschoolse bootcamp (10 wekelijkse lessen) op donderdagmiddagen op Basisschool de Kaap maken kinderen van 8-12 jaar een virtuele reis rond de wereld om te ontdekken hoe ze robots en technische prototypes kunnen uitvinden, ontwerpen en coderen. Kinderen leren over verschillende landen en ontwerpen robots met betrekking tot geografie, monumenten en cultuur. Voorbeelden zijn de Grote Muur van China, het Las Lenas Ski Resort in Argentinië, enz.

Kinderen leren over ontwerpconcepten (bronnen, vereisten, testen, iteratie, best practices) en computerwetenschappelijke concepten (codering, algoritmen, commando’s, loops, volgorde, iteratie, if-else-logica, enz.). Tijdens elke les bespreken ze inspirerende voorbeelden van technologie voordat ze uitdagingen in tweetallen voltooien en hun prototypes presenteren.

De workshop wordt in het Nederlands gegeven door een docent met een gespecialiseerde opleiding informatica. Het curriculum en de les zijn gebaseerd op de pedagogiek van NewTechKids die zich richt op concept-context leren en het gebruik van tastbare leermiddelen.

De lessen vinden plaats op donderdagmiddagen van 14:30 – 16:00 uur op de volgende data:
– 29 september
– 6, 13, 27 oktober (geen les op 21 oktober tijdens de herfstschoolvakantie)
– 3, 10, 17, 24 november
– 1 en 8 december

Ons kamp is ideaal voor kinderen die niet eerder in aanraking zijn gekomen met design en informatica en voor kinderen die eerder hebben deelgenomen aan NewTechKids-programma’s.

Er zijn minimaal 10 studenten nodig om dit kamp aan te bieden.

Locatie: Basisschool de Kaap, Christiaan de Wetstraat 23, Transvaalbuurt, Amsterdam Oost

Tarief voor kinderen zonder Stadspas: €10

Tarief voor kinderen met Stadspas: gratis

REGISTER