2019 Computer Science & Maker Education Summer Camp for 8-12 Yrs: July 15-19, 2019

Het programma wordt in een combinatie van Nederlands en Engels. Van 8 – 12 jaar.

NewTechKids en Maakplaats 021 presenteren een bootcamp waar computerwetenschap en maakonderwijs gecombineerd worden.

Je wordt lid van Division Q, een geheime organisatie van technologen die voor allerlei uitdagingen komt te staan. De missies die je moet voltooien bestaan uit een aantal programmeer-en robotchallenges in de ochtend en maken en fabriceren in de middag.

’s Ochtends duiken we in de computerwetenschap, we gaan het hebben over programmeren, algoritmes, commando’s, loops en ontwerpen. Daarna gaan we prototypes ontwerpen, bouwen en programmeren met tools als LEGO WeDo and LEGO Mindstorms . ‘s Middags gaan we digitaal fabriceren met grafische software en experimenteren met lasersnijden, vinylsnijden en 3D printen.

Ons bootcamp is een ideale plek voor kinderen om te experimenteren, uit te vinden, hun creativiteit te ontplooien en te leren samenwerken in een veilige, leuke leeromgeving.

Het programma is ideaal voor beginners maar ook voor kinderen die al eerder hebben deelgenomen aan een programma van NewTechKids of Maakplaats021.

Het bootcamp is van 15 t/m 19 juli en duurt elke dag van 10: 00 tot 16:00.

Het programma wordt in een combinatie van Engels en Nederlands gegeven door een professionele docent computerwetenschappen en door ervaren digitale fabricage instructeurs.

Kinderen nemen elke dag hun eigen lunch mee, in de ochtend wordt er gezorgd voor drinken en een versnapering. Ook gaan we iedere dag even naar buiten, als het weer het toestaat.

Er zijn minimaal 17 deelnemers nodig om het bootcamp door te laten gaan. Je krijgt uiterlijk een week van te voren te horen of het doorgaat (en als het niet doorgaat krijg je natuurlijk je geld terug).

Locatie: Junior Lab (kelder), Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143, Amsterdam (7 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station)

Prijs: 303.21 euro (inclusief online registratiekosten en BTW)

REGISTER