Wil je leerlingen wegwijs maken in de wereld van coderen, algoritmes en commando’s? Leer het in deze workshop. Daag leerlingen uit om laptops uit elkaar weer in elkaar zitten. Verander ze in robots, of stuur ze op een te gekke speurtocht over hoe computers data en informatie verwerken.

Inhoud van de training

De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere coderen, basiskennis informatie algoritmisch en berekenend denken, hardware- en systeemdenken. Maar ook informaticapedagogiek, onderwijsmethoden en strategieën in klassenmanagement. Basiskennis van informatica is niet nodig! Met de opgedane kennis kun je vervolgens het onderwerp bij je leerlingen introduceren, van groep 1 tot en met 8.

NewTechKids en de OBA organiseren samen deze speciale pilot-training voor leerkrachten. NewTechKids traint leerkrachten aan de hand van lesplannen waar geen computer of software voor nodig is: met opdrachten op papier, spelletjes en ontwerp-gerelateerde activiteiten. De training wordt gegeven in zowel Engels als Nederlands.

Week #1: Fundamental Coding Concepts
Week #2: Coding and Algorithmic thinking
Week #3: Computational Thinking
Week #4: Systems Thinking (hardware)
Week #5: Teaching Computer Science with LEGO Mindstorms (design and programming combined)

Voor wie?

De training is geschikt voor basisschoolleerkrachten. We raden aan om met meerdere leerkrachten per school mee te doen, zodat je elkaar feedback en support kan geven. Freelance leerkrachten, lerarenopleiders en begeleiders van naschoolse activiteiten komen helaas niet in aanmerking voor deze training.

Data: Woensdagen, op 11, 18 en 25 mei, 1 en 8 juni 2016.

Tijd: 14:00 – 16:30 uur

Locatie: Centrale OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam

Kosten: €317,31 inclusief BTW

REGISTER

Leave a comment