(Complete information in English.)

Code Week is een Europees initiatief om kinderen en volwassenen programmeren en coderen te laten ontdekken.

NewTechKids is een academie in Amsterdam die technologie-onderwijs biedt, gericht op het aanspreken van het probleemoplossend en innovatieve vermogen van kinderen. Gezamenlijk met TomTom, een nederlands technologiebedrijf, bieden wij basisschoolleerkrachten in Amsterdam training aan om een introductieles in coderen te kunnen geven aan kinderen in groep 1-4 (leeftijd 4-8) tijdens de EU Code Week: 10-18 october.

Leraren worden uitgenodigd om deel te nemen aan een 1 van de 5 trainingsessies die plaatsvinden van 10-17 september in Amsterdam. De trainingen worden gegeven in een combinatie van Engels en Nederlands en duurt 2.5 uur.

Het is de bedoeling dat de les op school gedurende de EU Code Week plaatsvindt (10-18 October). De les neemt ongeveer 1.5 uur in beslag.

Als Als onderdeel van onze samenwerking met TomTom en hun inzet voor de ondersteuning van technologie en informatica onderwijs voor kinderen in Nederland, is deelname gratis.

Introductieles in coderen

In plaats kinderen te onderwijzen in coderen zelf, is deze les is gericht op het leren van concepten achter codering (logisch redeneren, automatisering, commando’s, ontwerpen en testen) door middel van kunst, creativiteit en spel. Door het volgen van stap-voor-stap instructies, ontwerpt de leerling een robothoofd van kartonnen dozen en zet ze op om met elkaar een coderen-spel te spelen.

NewTechKids traint basisschooldocenten en verschaft de benodigde materialen: een officieel lesplan, leerkracht notities, geprinte uitleg en een power point presentatie over robots en coderen en kartonnen dozen voor de leerlingen om robothoofden te kunnen maken.

Een beperkt aantal enthousiaste TomTom vrijwilligers is beschikbaar om docenten en hun leerlingen te assisteren tijdens de Code Week.

Registration

Er is plaats beschikbaar voor 70 leraren. Wij adviseren dat 2-4 docenten van dezelfde school deelnemen om collegiale ondersteuning aan te moedigen. De training sessie wordt gegeven in een combinatie van Engels en Nederlands.

Registreer snel aangezien het aantal plaatsen beperkt is. De volgende scholen hebben hun deelname toegezegd: Leonardo da Vinci School, Amsterdam International Community School (AICS), P.J. Troelstraschool, De Nieuwe Internationale School Esprit (DENISE), Cornelis Vrijschool, Basisschool de Globe, Laterna Magica, 7e Montessorischool, Basisschool Oostelijke Eilanden, Basisschool Oscar Carré, the British School of Amsterdam, Basisschool de Rivieren, Openbare Basisschool de Burght, Basisschool Rosa Boekdrukker, Nicolaas Maesschool, School of Understanding, Basisschool de Burght, Het ABC, de Brede School de Zeeheld, Basisschool de Kleine Nicolaas, Basissschool de Vlinderboom, 14e Montessorischool de Jordaan, Willemsparkschool, WSV Esprit School, Brede School Annie M.G. Schmidt, the International School of Delft, en the International School of Amsterdam (ISA).

Klik op de datum van je voorkeur om je te registeren:

Waiting List

Drinken en een lichte maaltijd worden aangeboden gedurende de sessie.

Location

TomTom hoofdkantoor (naast de OBA – Openbare Bibliotheek Amsterdam) Oosterdoksstraat 114 Amsterdam

Contact

Voor meer informatie graag contact opnemen met Deborah Carter, Co-Founder van NewTechKids, via 06 57 999 346 of dcarter@newtechkids.com.